ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Προχωρά σε σύμβαση η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Παλαμά


Την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Δήμου Παλαμά» έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 750.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το έργο υλοποιείται με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι και Φορέας Χρηματοδότησης ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας είναι ο Δήμος Παλαμά.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, προϋπολογισμού 45,4 εκατ. ευρώ, που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δημιουργεί θέσεις εργασίας και προστατεύει το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα παλιών και ξεπερασμένων από την εποχή, κτιρίων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου και τις υπηρεσίες, προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Παλαμά. Είναι ένα χρήσιμο έργο με διαγενεακό αποτύπωμα, που προσφέρει σε μαθητές και καθηγητές, μια σύγχρονη, ασφαλή και φιλική για την εκπαιδευτική διαδικασία, κτιριακή υποδομή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post] 
Οι παρεμβάσεις

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Παλαμά, Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, σε Κατηγορία Β, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Θερμομόνωση των εξωτερικών επιφανειών με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης και εφαρμογή οπλισμένου συνθετικού έγχρωμου επιχρίσματος.
-Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με θερμο-διακοπτόμενα αλουμινίου.
-Αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων με αντλίες θερμότητας SPLIT INVERTER.
-Αντικατάσταση των δύο λεβήτων πετρελαίου με λέβητες φυσικού αερίου.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια