ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν πέρασε και αποσύρθηκε η νέα πρόταση για το δάνειο στην καθαριότητα


Δεν πέρασε και αποσύρθηκε η νέα πρόταση στο δημοτικό σύμβούλιο για δανειοδότηση με σκοπό την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού στο τομέα της καθαριότητας. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης παρουσίασε την νέα πρόταση που ήταν δανεισμός 2,4 εκ ευρώ για την προμήθεια και με επιπλέον χρήματα 500.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Ο κ. Καλογιάννης παρουσίασε την κακή κατάσταση των οχημάτων της καθαριότητας και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η προμήθεια του εξοπλισμού άμεσα χωρίς να αναμένουν κάποιες επιπλέον επιχορηγήσεις – όπως υποστήριξε η αντιπολίτευση- λέοντας ότι αυτές μπορεί να αργήσουν. Υποστήριξε ότι όλα τά τα χρόνια ο δήμος προχώρησε σταδιακά στην αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού. Τέλος ζήτησε την συναίνεση της αντιπολίτευσης για το θέμα.

Όμως σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να υπάρξει λύση χωρίς δανεισμό είτε με επιχορηγήσεις είτε με τα ταμειακά διαθέσιμα.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου τόνισε ότι η χρηματοδότηση 1,15 εκ ευρώ που ήρθε από το ΥΠΕΣ μετά την πρώτη συζήτηση του δανείου εκθέτει την δημοτική αρχή. Μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνο τον δανεισμό.

Κατά της νέα πρότασης τάχθηκαν η Λαϊκή Συσπείρωση, η δημοτική παράταξη ΠΡΑΞΙ, η Ορμή ανανέωσης και η παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν».

Λίγο νωρίτερα είχε καταψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις το leasing που αφορούσε στην προμήθεια τμήματος του εξοπλισμού.

[ads-post] 

Ένταση Καλογιάννη- Βαιούλη

Την ενόχλησή του διατύπωσε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιαννης σχετικά με την ενέργεια του Κων/νου Βαιούλη να προσφύγει στο εισαγγελέα για την ενημέρωση επί των οικονομικών του δήμου.

«Αυτή είναι η δημοκρατία σας κ. Βαιούλη, χτυπάτε τις πόρτες των εισαγγελέων. Η νομιμότητα η δική σας είναι οι εισαγγελείς. Έχει να κάνει με τις ολοκληρωτικές σας απόψεις», είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

«Πάνω από εσάς υπάρχει νομιμότητα, θέλετε δε θέλετε», απάντησε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν».


Πηγη: larissanet.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια