ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Στον Απόστολο Καλογιάννη το ΔΣ του Συλλόγου «Φίλοι Πύργου Χαροκόπου»


Συνάντηση με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου ¨ Φίλοι  Πύργου Χαροκόπου» είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. 

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης – για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  Πύργος Χαροκόπου στην είσοδο της Γιάννουλης - αλλά και για τις περαιτέρω ενέργειες για τη διαφύλαξη του κτίσματος και την παράλληλη αξιοποίησή του. 

Πρωτίστως, οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου , γνωστοποίησαν στον κ. Καλογιάννη τις μέχρι τώρα προσπάθειές τους, την ίδρυση του Συλλόγου « Φίλοι  Πύργου Χαροκόπου»  και την ανάδειξη συμβουλίου  του ενώ συγχρόνως το κάλεσμα για σύμπραξη με άλλους φορείς του Δήμου.  Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι προβληματισμοί  σχετικά με  το καθεστώς της τωρινής ιδιοκτησίας του Πύργου και τις προθέσεις  των αγοραστών του αφού οι ίδιοι είχαν καταθέσει το 2016 αίτηση προκειμένου να οικοδομηθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου , γεγονός που δεν υλοποιήθηκε ποτέ αλλά και ούτε προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες συντήρησής βάσει νόμου περί διατηρητέων όπως όφειλαν -να θυμίσουμε ότι ο Πύργος Χαροκόπου έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος από την Μελίνα Μερκούρη την περίοδο που ήταν Υπουργός Πολιτισμού το 1988. Ο κ. Καλογιάννης πληροφόρησε τους εκπροσώπους ότι όχι μόνο είναι ενήμερος της κατάστασης αλλά ότι σε προγενέστερο χρόνο η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει σε επαφές με τους ιδιοκτήτες για την πρόσκτηση του Πύργου οι οποίες ήταν  άκαρπες. 

Όπως ήταν φυσικό τα μέλη του συμβουλίου ρώτησαν τον Δήμαρχο αν υπάρχει μέριμνα  και σχεδιασμός για το εν λόγω μνημείο ώστε να προλάβουν την κατάσταση εφόσον είναι εμφανής  η εγκατάλειψη χρόνων που έχει οδηγήσει τον ιστορικό Πύργο σε  οριακό σημείο ανεπανόρθωτης και ολοκληρωτικής καταστροφής.

[ads-post] 

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και το Συμβούλιο, εξέφρασαν την ομόφωνη γνώμη ότι θα προσπαθήσουν και θα βοηθήσουν από κοινού για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, τα μέλη έλαβαν σαφή διαβεβαίωση ότι σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος  ο Δήμαρχος προσωπικά θα σταθούν αρωγοί σε αυτή την πολύτιμη πρωτοβουλία που αναδείχθηκε από τους κατοίκους της Γιάννουλης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για ένα κτήριο που φέρει την πολιτιστική  ¨σφραγίδα¨ όχι μόνο του τόπου τους αλλά αποτελεί τεκμήριο και αποτυπώνει την ιστορική διαδρομή της Θεσσαλικής γης του 20ου αιώνα.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερμιόνη Μαλλίδη, ο αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Κουρούτσαλης, η γραμματέας κ. Μαρίνα Μαραγγού και το μέλος του ΔΣ ο ιερέας π. Ιωάννης Κατρανίδης, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο για αυτή την πρώτη τους συνάντηση, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια επαφών μαζί του και θα έχουν την αμέριστη στήριξή του .



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια