ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Στην κυκλοφορία η γέφυρα BΑILEY στην παλιά γέφυρα Ανθοχωρίου


Μια ακόμη γέφυρα BΑILEY τοποθετήθηκε από τις δυνάμεις του στρατού στη θέση της παλιάς γέφυρας Ανθοχωρίου. Η παρέμβαση αυτή της Π.Ε Καρδίτσας έρχεται να αποκαταστήσει την ολοκληρωτική καταστροφή που είχε υποστεί η γέφυρα Ανθοχωρίου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο: 

«Μια ακόμη γέφυρα τύπου BΑILEY τοποθετήθηκε από το στρατό στη θέση της γέφυρας Ανθοχωρίου. Και αυτή η παρέμβαση φέρει την προσωπική υπογραφή του Περιφερερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, αφού ήταν εκείνος που έκανε με ταχύτατο ρυθμό τις επαφές τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο και το Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο. Προηγήθηκαν κάποιες απαραίτητες τεχνικές εργασίες από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Καρδίτσας, όπως η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού και πλέον έχει τοποθετηθεί η γέφυρα, με την οποία αποκαθίσταται η προσβασιμότητα προς τα χωριά του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. 
[ads-post] 
Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά το μήκος της γέφυρας είναι 26 μ. περίπου, το ωφέλιμο πλάτος της 4,20μ και μπορεί να σηκώσει φορτία μέχρι 30 τόνους άνευ προϋποθέσεων. Το έργο έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ απομένει για την ολοκλήρωσή του η τοποθέτηση σήμανσης. Να τονίσω για μια ακόμη φορά: Οι καταστροφή σε υποδομές και οδικό δίκτυο από τον ΙΑΝΟ ήταν τεράστια. Τεράστια όμως και η μάχη που δίνουμε με το χρόνο, την οποία και κερδίζουμε, βλέποντας κανείς πόσο γρήγορα ολοκληρώσαμε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις σε καίρια σημεία.»


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια