ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Ραγδαία μείωση της ικανοποίησης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης


Πτωτική πορεία διατηρεί η ικανοποίηση των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας, όπως καταγράφει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7. Ενισχύεται η δυσαρέσκεια και για την αξιωματική αντιπολίτευση

*Η έρευνα διεξήχθη πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για Lockdown


Διαρκώς μειούμενη εμφανίζεται η ικανοποίηση των πολιτών από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο φλέγον ζήτημα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

Στο 9ο κύμα της έρευνας, που διεξήχθη την 1η Νοεμβρίου, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καταγράφεται νέα μείωση, αυτή το φορά 7,5 μονάδων στη ικανοποίηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση τον Σεπτέμβριο. Πλέον στο ερώτημα "Πόσο ικανοποιημένος ή όχι είσαστε από τη μέχρι τώρα διαχείριση της κυβέρνησης σχετικά με τον κορονοϊό;", την απάντηση "πολύ και αρκετά" δίνει το 42,3% των πολιτών, ενώ "Λίγο και καθόλου" απαντά το 56,5%.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Απρίλιο και έπειτα η ικανοποίηση των πολιτών απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς βαίνει διαρκώς μειούμενη, φτάνοντας στο σημερινό 42,3% από το 78,1% των μέσων της άνοιξης. Αντίθετα, το ποσοστό εκείνων που δηλώνει "Λίγο και Καθόλου" ικανοποιημένος από την διαχείριση της κυβέρνησης έφτασε στο 56,5% από το χαμηλό 20,7% που είχε καταγράψει την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Συνολικά, είναι η πρώτη φορά από τον Μάρτιο, που στο ισοζύγιο θετικών-αρνητικών απόψεων υπερισχύουν οι αρνητικές απόψεις.

Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, φαίνεται πως δεν έχει καταφέρει να μετουσιώσει σε πολιτικό κέρδος την απαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ικανοποίηση για την στάση της να ανέρχεται μόλις σε 20%.

Συγκεκριμένα, "Πολύ και αρκετά" ικανοποιημένο από την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εμφανίζεται το 20%, ενώ "Λίγο και καθόλου" το 72,7%.

Ενδεικτικό και εδώ το γεγονός ότι η ικανοποίηση των πολιτών από τις αντιπολιτευτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσιάζει σταθερή μείωση από την άνοιξη μέχρι σήμερα.


Πηγη: news247.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια