ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Προχωρά σε σύμβαση η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αγιάς


Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς», προϋπολογισμού 636.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. 

Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που αποτελείται από δύο παλιά κτίρια Ενεργειακής Κατηγορίας Η, Ζ, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν σε Κατηγορία Β+, Β, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό σε διαγενεακά έργα εκπαίδευσης που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Εκσυγχρονίζουμε σχολικά κτίρια κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων, αποδίδοντας κτίρια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, το παλιό σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου αναβαθμίζεται ως προς τη λειτουργία του και γίνεται ένας ασφαλής και φιλικός χώρος εκπαίδευσης για μαθητές και καθηγητές. Καλλιεργούμε την περιβαλλοντική συνείδηση στην πράξη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
[ads-post] 

Οι παρεμβάσεις

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη του σχολικού κτηρίου.
-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα του γυμναστηρίου.
-Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του σχολικού κτηρίου.
-Μερική αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλόυαλοπίνακα.
-Εγκατάσταση δύο λεβήτων φυσικού αερίου συμπύκνωσης, inverter με αντιστάθμιση.
-Αντικατάστασητων φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος
-Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια