ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μπαχ και Σπορ από το Σύνολο μουσικής δωματίου καθηγητών του Δ.Ω.Λ.

Μπαχ και Σπορ από το Σύνολο μουσικής δωματίου καθηγητών του Δ.Ω.Λ.


Δύο σημαντικά έργα μουσικής δωματίου, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό της Λάρισας, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, από το σύνολο μουσικής δωματίου καθηγητών του Δ.Ω.Λ.

Πρόκειται για το Βραδεμβούργιο Κοντσέρτο αρ.3 σε σολ μείζονα του Γ.Σ.Μπαχ, για 3 βιολιά, 3 βιόλες, 3 βιολοντσέλα και κοντραμπάσο και το Νονέτο σε Φα μείζονα, έργο 31, του επίσης Γερμανού συνθέτη Λουί Σπορ.

Το πρώτο έργο της συναυλίας είναι ένα από τα εμβληματικά και αντιπροσωπευτικά έργα του είδους σύνθεσης concerto grosso που άνθισε στην εποχή μπαρόκ, με κύριους εκπροσώπους του τον Corelli από την Ιταλία και τον Haendel από την Γερμανία.

Ο Μπαχ έγραψε 6 κοντσέρτα αφιερωμένα στον Κρίστιαν Λούντβιχ, μαρκήσιο του Βραδεμβούργου.Το καθένα απ’ αυτά αφορά διαφορετική σύνθεση λίγων οργάνων (soli) που αντιπαρατίθενται στο σύνολο της μικρής ορχήστρας(tutti),αλλά και που είναι ενσωματωμένα σ’ αυτή.
Σε αντίθεση με το κοντσέρτο για ένα όργανο (solo) με ορχήστρα, στο συγκεκριμένο έργο όλα τα όργανα έχουν τόσο πρωταγωνιστικό σολιστικό ρόλο όσο και ρόλο μέλους ενταγμένου στην ορχήστρα.

Το δεύτερο έργο είναι ένα έργο για έγχορδα και ξύλινα πνευστά μαζί με κόρνο και αποτελεί τη συνέχεια μιας παράδοσης στη σύνθεση, όπου έγραψαν έργα για ανάλογα σύνολα οι Μπετόβεν και Σούμπερτ.
Kυριαρχεί η σύμπραξη αλλά και η αντιπαράθεση της ομάδας των τεσσάρων εγχόρδων με την ομάδα των πνευστών, με έντονη την τεχνοτροπία του ρομαντισμού στη μουσική να διακατέχει ολόκληρο το έργο.

[ads-post]

Οι συντελεστές της συναυλίας, φίλοι, συνάδελφοι καθηγητές μουσικής αλλά και επί μακρόν στο παρελθόν συνεργάτες στη μουσική ερμηνεία, ενώνουν την κοινή τους αγάπη για τη μουσική δωματίου στη συναυλία της 23ης Νοεμβρίου.

Τιμή εισιτηρίου 8€ κανονικό και 4€ για ανέργους, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους.

Η είσοδος για μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας είναι δωρεάν.

















Προπώληση εισιτηρίων από Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια