ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Με τον νόμο Κεραμέως η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης αντίστοιχη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου!

Ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τον οποίο υποβαθμίστηκαν ουσιαστικά τα επιστημονικά προσόντα των πτυχιούχων των ελληνικών πανεπιστημίων άρχισε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με καταγγελία της Χαράς Κεφαλίδου, τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Δράμας του ΚΙΝΑΛ προς την υπουργό Παιδείας στη Βουλή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν) αντιστοίχησε πτυχίο ιδιωτικού κολεγίου με διάρκεια φοίτησης 5 εξαμήνων με πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης 5 ετών!


Το ρεπορτάζ του documentonews.gr αποκάλυψε ότι το Α.Τ.Ε.Ε.Ν αντιστοίχησε το πέντε εξαμήνων πτυχίο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης με το πενταετές πτυχίο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Για να το αντιστοιχήσει, σύμφωνα με πληροφορίες,  βασίστηκε στην απλή σύγκριση των προγραμμάτων σπουδών του ιδιωτικού Κολεγίου με της Γεωπονικής. Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος πως μπορεί να χωρέσουν τα μαθήματα πέντε ετών σε πέντε εξάμηνα. Αυτό το ερώτημα μόνο το Α.Τ.Ε.Ε.Ν μπορεί να το απαντήσει.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν άργησε καθόλου να ενεργοποιήσει τον σχετικό νόμο. Συνεπής στις υποσχέσεις της προς τους σχολάρχες.  


[ads-post] 


Επί σειρά ετών η ΝΔ έχει προβεί σε συστηματική και ακραία κατασυκοφάντηση του δημόσιου ΑΕΙ: η βάση του δέκα, το «άβατο» των πανεπιστημίων, οι καταλήψεις, οι κακοβαμμένοι τοίχοι ή τα σκουπίδια ήταν μερικά από τα όπλα στη φαρέτρα των στελεχών της ΝΔ. Μακροπρόθεσμα οδήγησαν μέρος της κοινής γνώμης στην υιοθέτηση της λογικής ότι το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται είναι πενιχρό. Πεποίθηση που εκτός ότι είναι απολύτως λανθασμένη, προσβάλλοντας το ακαδημαϊκό προσωπικό αλλά και τους κόπους των φοιτητών, οδηγεί πλέον σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική στην εκπαίδευση που μετατρέπει τους φοιτητές σε πελάτες. Οι φοιτητές αυτοί ως επί το πλείστον προέρχονται από τη δεξαμενή των μαθητών που δεν πέρασαν τη βάση του 10 και λοιδορούνταν από τα στελέχη της ΝΔ.







Πηγη: www.documentonews.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια