ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2019 στο Μπαράκι του Μύλου

Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2019 στο Μπαράκι του Μύλου


Το φεστιβάλ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ
στην Λάρισα θα διοργανωθεί από τις 19:00 το απόγευμα

Στο μπαράκι του Μύλου,
Γεωργιάδου 53, 2410-53-2772

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ
ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!


Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία των εκδόσεων που θα γίνουν παρουσίαση καθώς και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα βιβλία που κυκλοφορούμε, καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!
Ελάτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

[ads-post]

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Όψεις του Φανταστικού!
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!
Λάρισα
Σάββατο, 8 Ιουνίου19:00
Ιστορίες που γράφει η ζωή και Μπαλάντα της καρδιάς της Χρυσαυγής Καπέλλα-Παπαδημητρίου 
Θα μιλήσουν για τα βιβλία, η Λίνα Σ. Φωλίνα, καθηγήτρια, νομικός πολιτικός, λογοτέχνης, βιβλιοκριτικός, ιδρυτικό μέλος ΕΛΟΣΥΛ, μέλος συνδέσμου γραμμάτων και τεχνών και αμφικτιονίας ελληνισμού, η Γιαβασιάν Άνυ, εικαστικός, συγγραφέας, πολιτιστική εκπρόσωπος ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε Λάρισας, η συγγραφέας και θα μιλήσει και θα συντονίσει η Μαστροδήμου Χρύσα, εκπαιδευτικός και λογοτέχνης.20:15
Απονομή Βραβείων Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2018.
Απονομή βραβείου στη συγγραφέα Μαρία Παπακωνσταντίνου.20:30
Το δάκρυ της κάμπιας της Άννας Μετσάνη
Θα μιλήσει η συγγραφέας και θα κάνει αναφορά και στα βιβλία της
Φανταζόμαστε με τα χέρια και Μαγεμένες ουλές.21:00
Εκεί που σφυρίζουνε οι καλαμιές της Αναστασίας Μανώλη.
Θα μιλήσει η συγγραφέας και θα κάνει αναφορά και στην ανθολογία
Τρόμος: Η πρώτη Ελληνική ανθολογία διηγήματος splatter τρόμου.21:20
Οι γάτες της Βερενίκης της Στέλλας Μπελέση
Εισηγητής: Βαγγέλης Κολώνας, ηθοποιός-συγγραφέας
Παρουσιάζει η Ελένη Μακρή.


Τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου.

Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια, έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από τριακόσιους πενήντα Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!

Παράλληλα αρχίσαμε, από το 2011, να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, και μετά το μεγαλειώδες τριήμερο φεστιβάλ στην Κύπρο, την παρουσία μας στην Διεθνή έκθεση βιβλίου στην Φρανκφούρτη, το διήμερο φεστιβάλ στην Κρήτη και τα μεγάλα φεστιβάλ σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδας σας καλούμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά στο μοναδικό πανελλαδικό φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!

Όλοι μαζί κάναμε τις Όψεις του Φανταστικού το ένα και μοναδικό μεγάλο Πανελλαδικό Φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού και θα συνεχίσουμε πόλη με πόλη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο φέρνοντας παντού τους συγγραφείς και τα βιβλία μας, αγκαλιάζοντας τον κόσμο της κάθε πόλης!

Όλοι μαζί κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα!
Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, φέραμε την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions
universepaths@yahoo.com

Newsroom larisacitynews.GR

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια