ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Στις 21 Οκτωβρίου τα έργα στη γέφυρα Τεμπών - Ελεύθερη διέλευση ζητούν οι κάτοικοι

Στις 21 Οκτωβρίου τα έργα στη γέφυρα Τεμπών - Ελεύθερη διέλευση ζητούν οι κάτοικοι


Την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια στον Ευαγγελισμό για τους κατοίκους και όσους καθημερινά μετακινούνται για εργασία στον Δήμο Τεμπών ζητά ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης από την Πολιτεία, για όσο διάστημα η κοιλάδα των Τεμπών θα είναι κλειστή λόγω εργασιών στην γέφυρα του Πηνειού.

Στις 21 Οκτωβρίου αρχίζει η αυτοκινητόδρομος Αιγαίου τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην γέφυρα που βρίσκεται στην εναλλακτική διαδρομή στην Κοιλάδα.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν έξι μήνες (έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στατικότητας της γέφυρας που είχε εγκαινιαστεί το 1953).

Σε αυτό το διάστημα, των έξι μηνών, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται αποκλειστικά από τις σήραγγες των Τεμπών στη νέα Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Αυτό σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση, ειδικά για όσους μετακινούνται καθημερινά στην περιοχή.

Καθηγητές, δάσκαλοι, συνεργεία του Δήμου, παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη νέα εθνική οδό. Το κόμιστρο στον πλευρικό σταθμό του Ευαγγελισμού ανέρχεται στο 1,20 ευρώ για τα ΙΧ και μόνο εφόσον οι διελεύσεις είναι πολλές μπορεί να πέσει με έκπτωση στο 50%.

Ο Γιώργος Μανώλης είχε προ ημερών συνάντηση για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Απόψε ο δήμαρχος Τεμπών συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, έχοντας καλέσει και τους τοπικούς βουλευτές.

[ads-post]

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο κ. Μανώλης μίλησε ακόμη και για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα.

Στην περιοχή υπάρχουν δρόμοι αγροτικοί που παρακάμπτουν τα τούνελ, ωστόσο δεν είναι σε κατάσταση και ειδικά σε περιόδους βροχοπτώσεων, να σηκώσουν την κίνηση, καθώς εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

Αναφέροντας ακόμη ένα πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, ο Γιώργος Μανώλης είπε ότι το λεωφορείο που καθημερινά μεταφέρει μαθητές από το Ομόλιο στο σχολείο στον Πυργετό θα πρέπει να φτάνει στον Ευαγγελισμό και από κει να μπαίνει στη νέα Εθνική Οδό και να γυρίζει πάλι προς τα πίσω στον Πυργετό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μανώλης η συντήρηση της γέφυρας του Πηνειού γίνεται μεν από την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ωστόσο με χρηματοδότηση του κράτους.

«Ο δήμος Τεμπών θα κοπεί στη μέση. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα δεν θα θέταμε ζήτημα. Είναι παράλογο και θεωρώ πως αν υπάρξει βούληση μπορεί η λύση να δοθεί ακόμη και απόψε» ανέφερε ο Δήμαρχος Τεμπών.





Πηγή: www.ert.gr











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια