ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Το ΣΥΕΤΕ νομού Λάρισας ενημερώνει τα μέλη του για την αιφνιδιαστική ψήφιση τροπολογίας που αφορά εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας

Το ΣΥΕΤΕ νομού Λάρισας ενημερώνει τα μέλη του για την αιφνιδιαστική ψήφιση τροπολογίας που αφορά εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας


Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας ( ΣΥΕΤΕ ) του νομού Λάρισας με δελτίο τύπου ενημερώνει τα μέλη του για την αιφνιδιαστική ψήφιση της τροπολογίας για τον ΛΕΠΕΤΕ που αφορά όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας.

Την ώρα που η χώρα, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ζούνε εν μέσω μιας πρωτοφανούς κατάστασης λόγω κορονοϊού και ενώ απαιτείται η μέγιστη δυνατή ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία και προχώρησε εχθές μόνη της, στην ψήφιση τροπολογίας που θίγει καθοριστικά ασφαλιστικά δικαιώματα και προσδοκίες 20.000 εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.



Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης δεν συμβαδίζει με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες και δεν αποτελεί δίκαιη λύση.

1. Διαχωρίζει τους ασφαλισμένους του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. σε 2 ταχύτητες, νομοθετώντας διαφορετικό τρόπο υπολογισμού για εν ενεργεία και για συνταξιούχους.

2. Δεν εφαρμόζει ένα δίκαιο τρόπο ανταποδοτικότητας και υπολογισμού για το ύψος των συντάξεων, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις σημαντικά υψηλότερες έως και σήμερα εισφορές των εργαζομένων.

3. Ακυρώνει την προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων κύριων και επικουρικών.

4. Μειώνει ακόμη περαιτέρω από 1.1.2025 κατά 33% το ύψος της καταβαλλόμενης επικούρησης για τους σημερινούς συνταξιούχους, η οποία είχε ήδη μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2019.

5. Προχώρησε αιφνιδιαστικά στην ψήφιση της τροπολογίας χωρίς να προηγηθεί θεσμική συνάντηση 
με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., όπως υπήρχε η σχετική δέσμευση, έτσι ώστε να ενημερωθούμε, να υπάρξει ο απαραίτητος διάλογος και η ουσιαστική διαβούλευση, που θα οδηγούσε σε μια δίκαιη λύση για όλους.

Η Εθνική τράπεζα με την τροπολογία αυτή γλυτώνει την εφάπαξ εγγραφή των 200 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΛΕΠΕΤΕ.



Η τροπολογία απαλλάσσει την Εθνική από την υποχρέωση καταβολής 40 εκατ. ευρώ ετησίως, για την πενταετία 2019-23, και αυξάνει την ασφαλιστική εισφορά. Καταργείται η πρόσθετη εργοδοτική εισφορά μετά την 1/1/2024. Στα 35 εκατ. το ετήσιο κόστος για την τράπεζα.

[ads-post]

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται, ότι όταν ακυρώνεται ο διάλογος, η διαβούλευση, η θεσμική και συντεταγμένη διαπραγμάτευση του συνδικαλιστικού κινήματος, τότε οι λύσεις που δίδονται για τους εργαζόμενους χωρίς τους εργαζόμενους δεν προασπίζουν τα δικαιώματά των εργαζομένων και των συνταξιούχων. 

Ο ΣΥΕΤΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην Εθνική τράπεζα.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια