ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Λίνα Μενδώνη για Μυκήνες: "Το πολύ πολύ οι επισκέπτες θα βλέπουν λίγο μαύρο στο χώμα"


Η υπουργός Πολιτισμού το μόνο που βρήκε διαφορετικό μετά τη φωτιά στις Μυκήνες είναι ένα τοπίο λίγο... μαυρισμένο, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος, υπέστη τη «μικρότερη δυνατή φθορά» κατά τα λεγόμενά της

Καθησυχαστική για τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στις Μυκήνες, εμφανίστηκε η Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, κατά την επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο.

Η φωτιά που πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, υπέστη τη «μικρότερη δυνατή φθορά» κατά τα λεγόμενα της υπουργού Πολιτισμού, καθώς σύμφωνα με την ίδια υπήρξε πρόληψη.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή της στο σημείο για να ενημερωθεί από την αρμόδια έφορο αρχαιοτήτων και στελέχη της πυροσβεστικής τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα. Έχουν καεί τα ξερά χόρτα, τα οποία όπως υποστήριξε ήταν απολύτως ξυρισμένα».

«Ο χώρος ήταν απολύτως αποψιλωμένος, δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα, επομένως δεν υπήρχε ύλη για να καεί. Αυτό ήταν και το σωτήριο για τα μνημεία, διότι δεν δημιουργήθηκαν θερμικά φορτία, τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους λίθους των μνημείων», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.


Πηγη: koutipandoras.gr« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια